Somalia har ikke lenger de billigste mobildataprisene i Afrika

0
Thursday April 29, 2021 - 10:38:24 in News In English by Xarunta Dhexe
  • Visits: 442
  • (Rating 0.0/5 Stars) Total Votes: 0
  • 0 0
  • Share via Social Media

    Somalia har ikke lenger de billigste mobildataprisene i Afrika

    Somalia har ikke lenger de laveste mobile internettdataprisene i Afrika, ifølge en årsrapport utgitt av et britisk teknologiselskap.

    Share on Twitter Share on facebook Share on Digg Share on Stumbleupon Share on Delicious Share on Google Plus

Somalia har ikke lenger de laveste mobile internettdataprisene i Afrika, ifølge en årsrapport utgitt av et britisk teknologiselskap.

I sin årlige verdensomspennende prisrapport for mobildata i 2021 avslørte Cable UK at Somalia ligger på 22.-plass i mobildatapriser globalt og tredje i Afrika. Den falt 15 plasser fra sin 2020-posisjon på 7.-plass.

Den gjennomsnittlige kostnaden for 1 GB data i Somalia økes til $ 0.60, men brukere kan få 1 GB data for så lite som $ 0.18.

Annonser fra Google
I 2020 hadde Somalia den ettertraktede tittelen på billigste mobildata på kontinentet til en pris av $ 0.49 / GB, men ble overtatt i år av Sudan, som nå ligger på femte globalt. Gjennomsnittsprisen på 1GB i Sudan er $ 0.27 og kan gå så lavt som bare syv cent. Sudan var i stand til å kutte gjennomsnittskostnaden for en GB med $ 0.36 på ett år.
Algerie har de nest billigste mobildataprisene i Afrika, med en gjennomsnittlig kostnad på $ 0.51 for en GB. Globalt ligger den på 16.-plass.

Som et kontinent faller Afrika på begge ytterpunktene i prissettingsspekteret for mobildata. Nord-Afrika er den billigste regionen i verden. Alle unntatt en - Mauritania (5.56 / GB gj.snitt) - av de syv nordafrikanske landene er i den billigste halvdelen av bordet.

På den annen side er Afrika sør for Sahara den dyreste regionen å kjøpe mobildata i verden. Området har seks av de ti dyreste landene, med Ekvatorial-Guinea som den mest kostbare i verden ($ 49.67 / GB gj.snitt), sammen med Saint Helena ($ 39.87 / GB gj.snitt), São Tomé og Príncipe ($ 30.97 / GB gj.snitt), Malawi ($ 25.46 / GB gj.snitt) og Tsjad ($ 23.33 / GB gj.snitt) nederst på bordet. Sudan er det eneste landet blant de ti billigste globalt.

Somalia er det nest billigste landet i Afrika sør for Sahara, etterfulgt av Ghana ($ 0.66 / GB gj.snitt), Tanzania og Mauritius ($ 0.75 / GB gj.snitt.

Rapporten sier at forskjellen koker ned til bruk. Til tross for at begge regionene har mindre økonomier og lavere inntekter sammenlignet globalt,

– Faktum er at det er mange land i Afrika sør for Sahara der en relativt liten andel av befolkningen eier en smarttelefon. Dette betyr at det er mange land der smarttelefoneierskap, og derfor internettilgang via en smarttelefon, fortsatt regnes som en dyr luksus. Noen steder, selv for dyrt for middelklassen.

Den lave mobile internettbruken tvinger bedrifter til å belaste en mye høyere pris til sin lille, men velstående kundebase for å dekke infrastruktur- og vedlikeholdskostnadene.

Israel tilbyr verdens billigste mobildata med en gjennomsnittlig kostnad på 0,05 dollar, og gikk opp fra andreplass i fjor. Det ble etterfulgt av Kirgisistan ($ 0.15 / GB gj.snitt), Fiji ($ 0.19 / GB gj.snitt), Italia og Sudan ($ 0.27 / GB gj.snitt).

Hiiraan

Akhrise hoos kadhiibo fikirkaaga


Leave a comment

  Tip

  Tip

  Tip

  Tip

  Tip