Arrests Made in Connection with Suspected Iranian Arms Transport; Two SEALs Lost in Intercept Mission

Fire utenlandske statsborgere ble arrestert og anklaget torsdag for å ha transportert mistenkte iranske våpen på et fartøy som ble stoppet av amerikanske marine-styrker i Arabiahavet forrige måned. To Navy SEALs døde under operasjonen.

Den kriminelle klagen som ble offentliggjort torsdag i den føderale distriktsretten i Richmond, hevder at de fire tiltalte – som alle hadde pakistanske identifikasjonskort – transporterte mistenkte iranske missilkomponenter for den typen våpen som er brukt av Houthi-rebeller i nylige angrep.
“Strømmen av missiler og annet avansert våpen fra Iran til Houthi-rebeller i Jemen truer både amerikanske og regionale interesser,” sa viseforsvarsminister Lisa Monaco i en pressemelding.
Amerikanske tjenestemenn sa at Navy Special Warfare Operator 1st Class Christopher J. Chambers var om bord i båten 11. januar og falt gjennom glippen som ble skapt av høye bølger mellom fartøyet og SEALs’ kamphåndverk. Da Chambers falt, hoppet Navy Special Warfare Operator 2nd Class Nathan Gage Ingram i vannet for å prøve å redde ham, ifølge amerikanske tjenestemenn som er kjent med hva som skjedde.
“To Navy SEALs mistet tragisk livet under operasjonen som forhindret de tiltalte fra å angivelig smugle iranske våpen som Houthiene kunne ha brukt til å angripe amerikanske styrker og true fri navigasjon og en viktig arterie for handel,” sa Monaco.
Justisminister Merrick B. Garland lovte at justisdepartementet “vil bruke alle juridiske myndigheter for å holde de som letter strømmen av våpen fra Iran til Houthi-rebeller, Hamas og andre grupper som truer sikkerheten til USA og våre allierte, ansvarlige.”

Leave a Comment

Related Articles

English News

Facebook Feed

Our YouTube Channel

Articles